Ekipman-FO

Ekipman

SBE 911plus CTD system

The 911plus CTD sisteminin içerdikleri:
• SBE 9plus Su altı birimi C, T, ve P sensörleri
• SBE 11plus Güverte birimi

CTD probu her derinlikte fiziksel parametreleri okur. Bunlar sıcaklık, iletkenlik, ışık geçirgenliği, floresan, pH, basınç ve çözünmüş oksijendir. Ölçülen değerler dışında tuzluluk, yoğunluk gibi diğer bir çok parameter, CTD software sistemi kullanılarak hesaplanabilir.

 

 

SBE 19plus SEACAT

19plus sıcaklık, iletkenlik ve basınç ölçer. Hafızasına veri kaydedici özelliği olan bu alet bilgisayar olmaksızın küçük bir bot yardımıyla bile çalıştırılabilir.

 

Akustik Doppler Akıntı Profilleyicisi
1 adet R/V Piri Reis üzerine monte (RDI, Ocean Surveyor, 150kHz) ve 1 adet taşınabilir 300 kHz RDI Workhorse.

 

RCM-9 Aanderaa Current

Bu alet iki ölçüm moduna sahiptir: birincisi gerçek zamanlı, diğeri ise self-recording modudur. Bu aygıtın kaydettikleri: hız şiddeti ve yönü, sıcaklık, iletkenlik ve su basıncı değerleridir.

 

Nν-Shuttle Sistemi

Deniz içerisinde salınım hareketi yapan ölçüm aleti, araştırma gemisi normal seyrini yaparken oşinografik veri toplama özelliğine sahiptir. Araştırma gemisi 5-15 knot hızla giderken denize bırakılıp çekilebilen alet 0-80 m derinliklerde oşinografik veriyi alabilmektedir. Ayrıca alet derinlik, sıcaklık, tuzluluk, klorofil, floresans ve PAR gibi parametreleri ölçmeye uygundur.

 

 

 

 

 

 


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast