Staj

 

2024 YILI YAZ STAJI

 

Her yıl için oluşturulan yaz dönemi staj programlarımızı Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi‘nin yürütmekte olduğu ve Rektörlüğümüz Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından sürdürülen “Ulusal Staj Programı” kapsamında da geliştirerek entegre ediyoruz.

Ulusal Programdan bağımsız olarak Enstitümüz tarafından koordine edilen kontenjanlara dilekçe ile şahsen başvuracaklar için Başvuru Takvimi 31 MAYIS 2024 tarihinde son erecektir.

Enstitümüz programlarının takvim ve kapsamlarıyla ile ilgili ön bilgilendirme için Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Staj Koordinasyon Sorumluları ile e-posta yoluyla (remzi.koglu@deu.edu.tr) temas kurabilirsiniz.

Bu yıl duyurusu yapılan kontenjanların bir kısmı Ulusal Staj Programı kapsamında da çağrı olarak yer alacaktır. Bu programa başvurmuş olan adayların, sistem üzerinden çağrıları takip etmeleri uygundur.

Katılım ve detaylar için ilgi web sitelerine ve aşağıdaki linklere başvurabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Ulusal Staj Programı Bilgilendirme Sayfası (https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami)

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü (https://kariyer.deu.edu.tr/tr/)

 

2024 YILI STAJ DÖNEMİ

Tek bir dönem olarak planlanan olan staj programımızın uygulama konuları ve takvimi hakkında bilgi edinmek için aşağıda yer alan tabloyu inceleyebilirsiniz.

Modül Uygulama Yöneten/Uygulayan Başlangıç tarihi Önerilen süreler** Yer Kontenjan
(Genel katılımlı)* Genel GIS Eğitimi Uzm.Dr. Gökhan KABOĞLU Staja kabul edenlerin katılımına açık olup, staj günleri içinde uygulanacaktır 3 iş günü DBTE, İnciraltı Ortak program
Deniz Jeolojisi ve Jerofiziği/ Akustik Deniz Jeofiziğinde Sığ Su Akustik Çalışmaları Dr. Tarık İLHAN 29.Temmuz-29 Agustos 2024 arası 24 iş günü DBTE, İnciraltı 8
Deniz Jeolojisi Jeofiziği/Sismik Deniz Sismiğinde Veri İşlem Teorisi ve Uygulaması. Sismik Veri Yorumlama Öğr. Gör. Orhan ATGIN

Öğr.Gör. Özkan ÖZEL

Deniz Jeolojisi/Paleo Sedimentoloji, Palinoloji ve Paleoiklimsel çalışmalar Doç.Dr. Mine Sezgül KAYSERİ ÖZER 29 Temmuz 2024 itibaren 20 iş günü DBTE, İnciraltı 2
Deniz Jeolojisi/Jeoteknik Genel Jeoloji ve Jeoteknik deneyleri Doç. Dr. Mine Sezgül Kayseri Özer 29 Temmuz 2024 itibaren 20 iş günü DBTE İnciraltı 3
Modüllerin kontenjanlarından bir kısmı veya tamamı Ulusal Staj Programı kapsamında değerlendirilmesi üzere DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğüne bildirilmiş olup, sistem tarafından atanmış adayların kabulü mümkün olacaktır.

*Genel katılımlı programlar, staj dönemi süreleri içinde takvimlenen kısa süreli uygulama ve seminer/ çalışma grubu etkinlikleri olup, Ulusal Staj Programı kapsamında staja kabul edilen Enstitümüz bünyesinde stajlarını tamamlayacak tüm stajyerlerin ortak katılımıyla gerçekleşecektir.

**Stajyerin zorunlu staj gün sayısı, önerilen süreyi aşacağı hallerde, çalışmacı zorunlu staj günlerini tamamlamakla yükümlüdür.

 

Ulusal Staj Programı Nedir?

Gençlerimizin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından Ulusal Staj Programı (USP) başlatılmıştır.

Program aracılığıyla; şeffaf, izlenebilir ve yenilikçi bir değerleme yöntemi ile gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, kariyer olanaklarına erişimde fırsat eşitliğinin desteklenmesi, staj imkânının zorunlu staj gerektiren teknik bölümlerle sınırlı kalmayıp tüm bölümlere yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

Program’a başvuru yapan öğrenciler; eğitim hayatları boyunca sergiledikleri performans, becerilerini arttırmaya yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar ve başarıları göz önünde bulundurularak akademik/mesleki, sanatsal/sosyal ve sportif yeterlilik puanları üzerinden değerlenmektedir. İşverenler ise öğrencilere, kimlik bilgilerini görmeden söz konusu yeterlilik alanlarında aldıkları puanlar üzerinden staj teklifi göndermektedir.

Yurt içindeki başarısının yanı sıra yurt dışında da beğeni ile takip edilen ve OECD tarafından iki kez üye ülkelere örnek uygulama olarak gösterilen Program, profesyonel hayatının başındaki pek çok gence henüz öğrenci iken iş hayatını deneyimleme ve kariyer yolculuğuna yön verme şansı tanımaktadır.

Kimler Ulusal Staj Programı’na başvurabilir?

Türkiye, KKTC ve yurt dışında üniversitelerde eğitimine devam eden ve not ortalaması* 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan;

  • Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (Tıp Fakültesi ve Öğretmenlik bölümleri hariç),
  • Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri ve
  • Yurt dışındaki üniversitelerde, not ortalaması 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olan yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler.

* Genel not ortalamaları henüz netleşmemiş olduğu için, başvuru döneminde ön lisans 1. sınıf öğrencilerinden bu şart aranmamaktadır, ancak staj tarihinde not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 (diğer sistemlerde dengi) olması beklenmektedir.

Ulusal Staj Programı’na başvurular nasıl yapılabilir?

İlgili öğrencilerimiz kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden E-Devlet bilgileriyle sisteme giriş yapabilirler, daha sonra da başvuru formunu doldurarak, gerekli belgeleri yükleyebilirler. Başvurular tamamlandıktan sonra Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Olarak başvurular ve belgeler kontrol edilecektir ve uygun adaylar stajyer havuzuna aktarılacaktır. Kurumlar, öğrencilerin yalnızca bölüm bilgisine sahip olarak kendilerine staj daveti gönderecektir.

 

Enstitümüzde Staj

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, size eğitim ve çalışma ortamını araştırma olanakları ile birleştirerek, iş hayatınıza farklı bakış açıları kazandıracak çok disiplinli bir staj imkanı sunmaktadır. Enstitümüzdeki staj olanakları ile eğitim sürecinize katkı sağlarken, çalışmak istediğiniz konularda bilgi edinip, iş pratiği yapabilme ve tecrübe edinebilme imkanına sahip olacaksınız.

Her staj programı, Enstitüdeki mevcut ana programlar (Canlı Deniz Kaynakları, Deniz Kimyası, Fiziksel Oşinografi, Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği, Gemi inşaatı, Kıyı Bölgesi Yönetimi, Kıyı Mühendisliği ve Sualtı Arkeolojisi) tarafından desteklenmekte, saha, laboratuvar uygulamaları ve stajyerlerin eğitim ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmektedir.

Başvuru öncesinde lisans programınız ile başvuruda bulunacağınız programın (modülün) konusunun eşleşip eşleşmediğini kontrol ediniz.

Lütfen güncel duyuruları takip ediniz. Daha fazla bilgi için Enstitümüz’deki uzmanlarımızla (Arş. Gör. Remzi KAVCIOĞLU, Öğr. Gör. Orhan ATGIN) e-posta yoluyla irtibata geçiniz.

 

Staj Sorumluları:

Arş.Gör. Remzi KAVCIOĞLU, remzi.koglu@deu.edu.tr

Öğr.Gör. Orhan ATGIN, orhan.atgin@deu.edu.tr

 

Lütfen aşağıda verilmiş belgeleri inceleyiniz.

Staj Ana İlkeleri

Veri Gizliliği Akdi (örnek)


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast